HOTSTONEMASSAGE

Als je het gevoel hebt dat niet alleen je lichaam, maar ook je geest wel een massage-beurt kan gebruiken, probeer dan eens een hotstone massage uit. De geschiedenis leert ons dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is.
De massage met warme stenen werkt heerlijk ontspannend. De werking is veelzijdig; het verbetert het spieren- en bottenstelsel; het verzacht zenuwpijnen, stimuleert orgaanfuncties en je hormonen komen meer in balans; het zorgt voor een betere doorbloeding en voert afvalstoffen uit het lichaam af. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en botten. Hierdoor lossen vermoeidheid en spanningen op en wordt eventuele pijn sterk verminderd. De weldadige werking is direct merkbaar.

Ik gebruik basalt stenen, basalt is het beste materiaal voor hotstonemassage want het houdt de warmte langer vast en geeft deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. De stenen zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen.
De stenen worden in een speciale ‘heater’ verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 45 tot 50 graden.

Lees verder...